23948sdkhjf

Guldregn over Dankort-chefer er »ikke normalt«

- Gearing af den størrelse virker ekstremt aggressivt, siger professor ved CBS.
Det er ifølge Finans et ekstremt aggressivt incitamentsprogram, som de amerikanske kapitalfonde Advent International og Bain Capital har indført i Nets, og som nu ser ud til at belønne 70 ledende medarbejdere med en gevinst på ca. 100 gange deres egen investering.

De ledende medarbejdere, der har investeret i alt 20 mio. kr. i Nets, står til at score 1,6-2,4 mia. kr., alt efter hvilken kurs selskabet bag Dankort og Betalingsservice børsnoteres til.

Men det er en usædvanligt høj gevinst, Nets' ledere står til at score, lyder det samstemmende fra kilder i den danske kapitalfondsbranche.

- Gearing af den størrelse og med den konstruktion, som der her tilsyneladende er tale om, virker ekstremt aggressivt, siger Ken Bechmann, professor ved CBS, til Finans.

Flere kilder fortælle, at de danske og nordiske kapitalfonde typisk benytter sig af et incitamentsprogram, der betyder, at ledelsen - hvis det går helt forrygende - kan indkassere en gevinst på 20 gange pengene igen.

I Nets' tilfælde står kapitalfondene til at tjene 400-500 pct., mens ledelsen får investeringen hjem ca. 100 gange.

- Det er ikke et udtryk for, hvordan fondene generelt kører. Det er ikke normalt, siger en central kilde blandt de danske kapitalfonde til Finans.
Læs mere om: Nets
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094